Hypotheekrente sluipt in 2018 omhoog

Exclusief hier zal een persoon bijna altijd worden aangemoedigd, naast juegos de casino gratis zijn er geen identieke!

Eerder kondigden we aan dat de hypotheekrente waarschijnlijk nog lange tijd laag zou blijven. Het is iets anders gelopen, de hypotheekrente sluipt namelijk omhoog. We moeten daarbij direct aangeven dat het slechts een lichte verhoging is. En dat het met name gaat om de populaire lange termijn hypotheekrentes. Maar het is wel een verhoging die we de komende tijd in de gaten zullen houden.

Allereerst even het verschil tussen korte en lange termijn hypotheekrentes. Deze worden door respectievelijk marktrentes met een korte looptijd en rentes op staatsleningen gestuurd. En die laatste variant is de afgelopen tijd behoorlijk gestegen. Tot het hoogste punt in twee jaar zelfs. Heel in het kort komt dat door het volgende: Omdat de economie wat aantrekt, is er in het algemeen wat meer geld te besteden. Hier staat niet direct een grotere economische productie tegenover. Dit leidt tot de verwachting dat de inflatie wat zal toenemen. Daarom wordt er minder geld uitgeleend maar meer uitgegeven en is er minder beschikbaar op de kapitaalmarkt. Als banken daar een deel van willen hebben, moeten ze daarvoor dus een hoger tarief betalen. En dat betaalt de consument nu ook voor zijn hypotheek, gefinancierd uit dat potje.

Wat de uiteindelijke uitwerking is van hogere hypotheekrente op leencapaciteit en huizenprijzen, belichten we binnenkort in een afzonderlijk artikel. Morgen weer een update in het structureel dalende aanbod van huizen.

 

Delen op social:
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
0Tweet about this on Twitter
Twitter
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.